NEJC ŠUBIC

NEJC ŠUBIC

Nejc Šubic se je s šivanjem začel ukvarjati v srednji šoli, pri čemer je predvsem zasledoval načelo »naredi si sam«. Takšnemu pristopu sledi tudi med svojim šolanjem na NTF Ljubljana, Univerza v Ljubljani, kjer je z izobraževanjem na smeri oblikovanje tekstila pričel v letu 2011/12.

Že v prvem letniku študija si je z zmago na natečaju Mesh1.0 tečaj oblikovanja skejtarskih čevljev na Univerzi Pensole, Portland, ZDA. Tečaj je vodil oblikovalec Dwayne Edwards, ki sicer oblikuje obutev za Jordan Brand.

Leta 2014 je na modni reviji FWLJ aquafresh 2014 za kolekcijo Wetpussy(cat) prejel nagrado za domiselno in inovativno kolekcijo športnih oblačil ter nadgradnjo uporabljenih materialov.

V letu 2015 je v okviru Erazmus izmenjave svoje znanje šest mesecev nadgrajeval na Univerzi v Winchestru v Angliji. Izbral je smer Printed textiles, v okviru katere je pridobil dodatno znanje o tisku na tekstlije. Praktične izkušnje je nato pridobival tudi na pripravništvu v Londonu, kjer je za londonsko streetwear znamko Underated pomagal oblikovati in izdelati kolekcije za poletje 2016.

Na prvi bolonjski stopnji je leta 2015 diplomiral iz smeri oblikovanje tekstila na NTF, Univerza v Ljubljani. Za diplomsko delo z naslovom Vodoodbojni tisk na oblačila je prejel odlično oceno in bil predlagan za Fakultetno Prešernovo priznanje.

Spomladi 2016 je na FWLJ 2016 za kolekcijo Razvajena depresija prejel nagrado Pentlje- trgovine s konceptom. Za nagrado je omenjena kolekcija prodajana v Pentlji- trgovini s konceptom. 

Trenutno je vključen v magistrski program NTF Ljubljana. Osredotoča se predvsem na oblikovanje moške streetwear mode s poudarkom na estetiki skejtanja in funkciji udobja.


kolekcija:

Semi-loner

(no season 2016-2017)

V kolekciji Semi-loner  se  kot protiutež nepotrebnim zadregam in tegobam  asocialnosti  prebija “peter-panski” kompleks brezbrižne in neustavljive estetike skejt kulture. V oblačilih za mladeniče se resna funkcionalnost zliva z nepotrebnimi, skoraj dekadentnimi detalji, ki  pričajo o razkazovanju življenskih stilov mladih. Močni kosi se utapljajo v pastelnih barvah in motivih iz lastne preteklosti in sedanjosti.  Skozi kolekcijo se športni kosi postavijo ob bok klasičnim krojem s poudarkom na udobnosti in samostojnosti. Mešanje naravnih in umetnih materialov z različnimi tehnikami tiska, vezenja  in pletenja dodajo tudi osnovnim kosom spontano zgodbo s pridihom mestnega življenja.

 

foto: Jure Makovec