TINA GORKIČ

TINA GORKIČ

Rodila sem se leta 1991 v Šempetru pri Gorici. Že od malih nog sem rada risala in slikala ter pri tem uporabljala različne materiale. Navdušenje nad umetnostjo me je pripeljalo na Umetniško gimnazijo – likovna smer v Novi Gorici. Zadnje leto srednje šole sem se začela intenzivno navduševati nad modnim oblikovanjem, zato je bila moja prva želja po uspešno zaključeni Umetniški gimnaziji študij oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani.

Z leti sem spoznala različne tekstilne tehnike, lani pa je pletenje postalo moja velika strast. Rada delam in eksperimentiram z različnimi prejami in nenavadnimi materiali. V procesu oblikovanja oblačil zelo uživam, a moja resnična strast je oblikovanje tekstilij, zato je moj cilj  v prihodnosti delati v tekstilnem studiu v tujini ali  pa še bolje, imeti svoj lasten tekstilni studio, v katerem bi se pripravljali tekstilni vzorci, pletenine ali različni materiali za že uveljavljene blagovne znamke. Moje kolekcije predstavljajo udobna oblačila in imajo poudarek na ročni izdelavi določenih materialov. Navdihujem se iz vsakdanjih dogodkov, ki jih poskušam vključiti v oblikovanje tekstilij in oblačil, vse v kombinaciji s psihologijo in razumevanjem človeškega bitja. Moj slog zaznamujejo različne barvne kombinacije, teksture in občutljivo ročno delo.

Letošnje leto je bilo eno izmed najbolj uspešnejših do sedaj, saj sem v mesecu aprilu prejela študentsko nagrado za najboljšo zaključno kolekcijo na ljubljanskem tednu mode. Poleg tega sem bila v mesecu juniju izbrana v krog 24 finalistov za modno nagrado Mittelmoda- 23. edicija, katero bodo podelili 7. septembra v Milanu.


Facebook:
Tina Gorkič

Instagram:
tina.gorkic


kolekcija:

»AISHA«

(no season 2016-2017)

»Aisha. Ženska, življenje, biti živa. Kolekcija Aisha v ospredje postavlja afriške ženske ter njihove vsakdanje bitke za enakopravnost med spoloma. Temeljno izhodišče predstavlja vprašanje identitete in položaja žensk v Afriki ter njihovo dokazovanje pred moškim spolom. Iskanje pomena in simbolov me je pripeljalo do kombiniranja različnih barv, vzorcev in tekstur, pri čemer je velik poudarek na materialih. Kolekcija je bolj naravnana v oblikovanje tekstilij.«

foto: Jure Makovec