YOUNG@SQUAT

YOUNG@SQUAT

Drugo generacijo Young@Squat trenutno sestavljajo štirje člani:  Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci in Timotej Bistan. Od leta 2013, ko je bila izbrana prva postava, se Young@Squat tako skupinsko kot samostojno redno predstavlja na Fashion Weeku v Sloveniji in v tujini. Za njimi so razstave in modne revije na Hrvaškem, Makedoniji, Srbiji, na Nizozemskem in v Italiji.

Poleg študija na Naravoslovnotehniški fakulteti in izmenjavah v tujini so si Young@Squat nabirali delovne izkušnje pri oblikovalcih kot so Jeremy Scott, Ottolinger, Michael van der Ham, Felder Felder in Wan Hun.

Od septembra 2015 sodelujejo s Pentljo – Trgovino s konceptom, kjer ekskluzivno prodajajo svoje kolekcije ter omejene serije posebaj izdelanih kosov.

Spletna stran:
www.squat.si

Facebook:
squatslovenija

Instagram:
squat.si

Hashtags:
#youngatsquat
#squat.si


kolekcija:

SIX

(no season 2016-2017)

Young@Squat za resort sezono predstavlja skupno kolekcijo, ki nadaljuje pot začrtano s kolekcijo za jesen zimo 16/17. Markantni par Vincent in Christina jih še vedno navdihujeta s svojim karakterjem in kameleonsko podobo. Tokrat bo  pozornost usmerjena v posamezne kose in detajle, ki jih definirajo. V razgibanem stajlingu se bodo srečale estetike posameznega avtorja, ekspresivni s preprostimi materiali, krojaški detajli pa z volumnom in teksturo. V duhu sodobnega načina oblačenja, se bodo pomešali moški in ženski kosi.

foto: Jure Makovec


kolekcija:

VINCENT & CHRISTINA

(jesen-zima 2016-2017)

Sezono jesen zima 16/17 je navdihnil par Vincent Gallo in Christina Ricci.

foto: Jure Makovec


kolekcija:

Nisem od tukaj

(jesen-zima 2015-2016)

foto: Jure Makovec