IYDC 2020

LJFW za International Young Designers Contest (IYDC).

Ljubljana Fashion Week pod okriljem tekmovanja International Young Designers Contest (IYDC),  namenjenega mladim modnim oblikovalcem iz Evrope, prireja izbor dveh finalistov, ki bosta oktobra 2020 na tekmovanju v Kijevu predstavljala Slovenijo.

Finalista, ki bosta izbrana na podlagi najboljše že izdelane kolekcije sestavljene iz petih posameznih izgledov, se bosta v Kijevu potegovala za prestižno nagrado v vrednosti $5000 US in dvotedenski tečaj po lastni izbiri na Europeo Insitituto di Design, v letu 2021.

Izbor dveh finalistov bo določila žirija v sestavi ekipe LJFW (Melinda Rebrek, Den Baruca, Mimi Antolovič, Nina Jagodic, Sašo Kralj, Špela Pipan) in dveh gostujočih strokovnjakov iz področja mode in oblikovanja.

Tokrat bo zaradi omejitev povezanih z novim koronavirusom tekmovanje potekalo v prilagojeni obliki. Finalista se tekmovanja ne bosta udeležila osebno, temveč bodo v na predstavitev poslane le kolekcije.

Vaša prijava za izbor finalistov iz Slovenije bo vsebovala:

    • Predstavitveni obrazec kolekcije,
    • Kratko biografijo, ki vključuje letnico rojstva, podatke o izobrazbi, delavnih izkušnjah in morebitnih nagradah,
    • Moodboard, ki predstavlja navdih za kolekcijo (velikost naj bo А3, 420Х297 mm, v resoluciji 300dpi),
    • Skice kolekcije (velikost posamezne skice naj bo А4, 210Х297 mm, v resoluciji 300dpi),
    • Ustrezen foto material že izdelane kolekcije, ki mora vsebovati 5 posameznih kosov. Prijave sprejemamo izključno pod pogojem, da so kosi do roka prijave že izdelani.

Rok za prijavo in izpolnitev LJFW X IYDC FORMS  je petek, 14.8.2020, do polnoči. Kolekcije naj bodo pripravljene za predstavitev, poslane ali prinešene na naslov: Zavod Zvereene, Cesta v Kleče 9, 1000 Ljubljana, s pripisom “ZA LJFW X IYDC”, do petka 14.avgusta 2020, do 17.00 ure.

Izbrani oblikovalci bodo na podlagi prijav povabljeni na prestavitev kolekcij v živo med ponedeljekom 17.8.2020 in sredo 19.8.2020, ko bo žirija določila dva finalista.

Finalni kolekciji bosta s strani LJFW na nadaljno tekmovanje  poslani v četrtek, 20.8.2020 Prijavo na LJFW X IYDC Forms najdete tukaj.

Za dodatne informacije pišite na nina.jagodic@ljfw.org in spela.pipan@ljfw.org.

Več o tekmovanju International Young Designers Contest (IYDC) in procesu izbora na mednarodni ravni.