LJFW Oktober 2020

Le še nekaj dni nas loči od jesenske edicije ljubljanskega tedna mode, ki se v četrtek, 1. oktobra, v prestolnico vrača v novi podobi. Kljub negotovim razmeram tokrat pripravljamo najdaljši LJFW do zdaj in komaj čakamo, da vam modni teden predstavimo na popolnoma nov način. 

Deset dni modnega dogajanja se bo odvijalo na več lokacijah, kolekcije oblikovalcev pa vam bomo predstavili na različne interaktivne vpoglede. Pričakujete lahko razgiban program, ki obiskovalce vabi, da modni svet kreativnosti in oblikovanja spoznajo z različnih zornih kotov. Tako si bo mogoče ogledati modne filme in spremljati strokovne okrogle mize z zanimivimi gosti iz Slovenije in tujine. Čakajo nas eklektične modne revije, konceptualne predstavitve kolekcij in modne razstave. Seveda pa ne smemo pozabiti niti na ekskluzivni LJFW SHOWROOM, kjer si bo mogoče ogledati in kupiti omejene kose slovenskih oblikovalcev. Nenazadnje pa podelitev WOW nagrad, ki vsako leto še dodatno osvetlijo in počastijo kreativnost, drznost in unikaten modni jezik. Letos bo podelitev potekala online.

Zaradi vsem znanih razmer bo letošnja, že 12. edicija modnega tedna seveda potekala nekoliko drugače in prilagojeno zahtevam NIJZ. Zaradi omejenega števila gostov vstopnice za ogled modnih revij ne bodo v prodaji, zato je vstop v Muzej za arhitekturo in oblikovanje, kjer bodo slednje potekale, možen le z vabilom. A da nikogar ne bi prikrajšali za jesensko mero ekstravagance in dizajna, bo dogajanje mogoče spremljati tudi na drugih lokacijah. V sodelovanju  z MOL in Turizmom Ljubljana se bo v pravo modno oazo sredi mesta spremenil sloviti podhod Ajdovščina, kjer bodo potekale ekspresivne predstavitve kreacij oblikovalcev, se vrteli modni filmi in odvijale konceptualne razstave. 

V MAO bosta potekali tudi okrogli mizi na temo podpornih poklicev v modnem sektorju in trajnostne mode. Ravno slednja tema pa je naša rdeča nit že zadnjih nekaj edicij, saj si želimo, da bi s pomočjo ozaveščanja kolektivno sprejemali odgovornost do okolja, ki jo lahko realiziramo z izbiranjem oblačil. V tej želji nas je podprlo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, sodelujemo pa seveda tudi z drugimi partnerji, ki so v teh kriznih časih prepoznali priložnost za pomoč ogroženi industriji. Moči tudi letos ponovno združujemo s Centrom za kreativnost, seveda tudi s Turizmom Ljubljana in Radio Televizijo Slovenija. Na obe okrogli mizi se lahko prijavite preko spletnega obrazca, pripetega na konkreten dogodek, na www.ljfw.org , kjer je objavljen tudi program dogodkov za prihajajočih 10 dni.

Veselimo se, da modna industrija kljub trenutnim razmeram ne bo zapostavljena in smo prepričani, da sta kreativnost in domišljija v teh kriznih časih še kako pomembni vrlini, zato komaj čakamo, da se vidimo na vsaj eni točki bogatih predstavitev, ki jih pripravljamo. Celoten program si lahko ogledate tukaj.  

Se vidimo kmalu,

LJFW

Prev Prihaja nova modna sezona!

Comments are closed.